torsdag 28 januari 2010

Problem: Sitz

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Problem 1) På lördagen 6.2 ordnas det en sommar-sitz. Har inte varit på så mångar sitzar + att det är på en lördag vilket betyder att följande dag är helt skolfri. Grejen är bara den att det just nu är ungefär bara jag av de jag känner som är intresserad av att fara på den. Problem 2) 10.2 är det musiksitz. Sitzen skall ordnas av Rockföreningen och Pedavoces, vilket betyder att det behövs "personal" för kvällen. Skulle ju vara extremt roligt att delta i själva sitzen, speciellt då den verkar vara väldigt populär! Eftersom denna sitz är på en onsdag så innebär det att följande dag är en härlig skoldag. Kollade att jag börjar 9.00 och det vet alla är tungt fast man skulle gå och lägga sig redan 7 på kvällen.


Kort sagt så sitter jag i en knepig SITZ...(heheheeee, humörn flödar)

28012010

Igår var det halarsitz på Fontana. Slutbetyg: riktigt nice! Bra stämning och sällskap gjorde så att kvällen blev skoj. Idag fick jag då inviga min nakna lila halare när de första halarmärkena syddes fast. Får hoppas de inte faller av vid nästa halartillfälle. Vet inte hur pass bra märkena sitter fast eftersom det kändes som att jag sydde fler stygn i fingrarna än i själva halaren/märket.

Uppdatera blogg: check. Skriva någonting vettigt: To do. Gå och lägga sig så att man kanske är lite klarare i huvudet imorgon: check.


God Natt.

måndag 25 januari 2010

Sommaren är lång..

Jag tycker det är ganska konstigt med vädret (jaa, ja vet. Hanna 95 år börjar bli en allt vanligare syn). När det snöar för första gången blir man helt hysterisk. Man reagerar nästan som att man skulle ha varit i öken flera 100 dagar och sedan plötsligt får ett glas vatten. Skillnaden mellan öken och snön är att vi bara några dagar senare tycker att snön är i vägen. "Kan det inte sluta snöa någongång?!?!?!??!"
Sen när man blivit måttlitg irriterad på den vita snön, som numera är grå/svart/gul av alla avgaser/piss, vill man att det ska bli sommar för på sommaren finns det inte några problem. På sommaren är alla bruna, glada och bin är lite extra sugna på blommor. Tanken på något som kallas s-o-m-m-a-r-j-o-b-b finns bara inte. Vägen till sommaren är kall och hård. Men när termometern faktiskt når till varma grader som 9 + så slänger vi kläderna och lägger oss på sanden som fortfarande inte tinat upp. Oj vad varmt vi har det då. Kanske är det därför vi oftast blir sjuka veckan efter "värmeböljan" på 10 + ? För att vi har haft så jäääätte varmt. Antagligen.
Det är samma sak när sommar blir vinter. Plötsligt tycker väldigt många att den globala uppvärmningen verkligen slog in JUST i år. Därför är det varmt väldigt länge. Varför slita på vinterkläderna när man har så jättevarmt i sommarkläderna så att man plötsligt blir sjuk? Samma problem igen. Antagligen.

Motivation 0%

Sitter i skolan och är rent ut sagt så jävla uttråkad. På bordet ligger ett kompendie som ropar till mig att jag ska börja skriva på en uppgift som finns i det. Min bästa vän Facebook och jag är tydligen ovänner idag också. Jag vet inte vad jag har gjort men Fejjan, som jag kallar honom, vägrar visa sig och vill inte att jag ska ha kontakt med någon annan kompis. När jag låter Fejjan vara ostörd en stund brukar det oftast bli lite bättre...
Dåliga skämt åsido, så har jag en ganska tunglätt dag. En tunglätt dag är en dag som annars skulle vara väldigt skön och behaglig men bara för att man har en lektion och en annars så rätt skön vecka, så känns det som att magsår och dylikt står och kikar bakomhörnet och är beredda att ta krokben på en när man minst anar det.


Hej så länge. Har ni en brevduva som kanske skulle kunna flyga hit med en påse motivation skulle jag vara väldigt tacksam! :)

söndag 24 januari 2010

Usch vad tiden går snabbt.. , Hanna 95 år

Har idag kommit i kontakt med min äldre sida. Jag satt och tänkte på hur snabbt allt går och hur mycket man hinner glömma. Snälla nån.

Det känns ju som att det var just jag skulle gifta mig med en pojke bara jag lovade honom att jag skulle ge honom ett lastbilsflak som var fyllt med choklad.
Det var just som jag fick min första CD-skiva - Dr. Bombay (vem kommer inte ihåg "sos - the tiger took my mooother).
Det var ju igår jag var nervös för att jag inte skulle hitta i det stora högstadiet.
Det var igår jag tyckte jag var väldigt mogen och gammal för jag gick ju ändå i nian.
Det var igår jag Kände paniken inför Penkkisen eftersom gurkorna som skulle användas i en lek hade glömts kvar i den kalla bilden över natten och därmed var mjuka som ett kokt spagettistrå. Det var igår jag var på intervju till Åbo Akademi, Pedagogiska fakulteten i Vasa och trodde jag skulle få nackspärr eftersom jag skulle se alla som intervjuade mig i ögonen (såklart skulle de ju sitta så att man nästan var tvungen att vända sig med hela kroppen för att se personen).
Det var igår jag talade tyska i en liten spontan pjäs på Gulisen och fint översatte Obama till "Obachma" för att säga vad namnet var på tyska(??!!)
Det var igår jag satt och läste en finsk saga till min finskaklass och handen började skaka eftersom jag höll så hårt i boken.

Man vet man börjar bli gammal när man :
1) Börjar blicka tillbaka och tänka hur snabbt tiden går.
2) Inte kan sitta länge i en hopkrupen ställning på golvet utan att sedan känna att lederna bestämt sig för att leka "freeze".
3) kommer på sig själv med att faktiskt skratta åt lärarnas skämt ( har inte kommit till det stadiet ännu och hoppas jag aldrig hittar dit heller)

(En liten parentes här. Har hört att det varit lite problematiskt att kommentera inläggen på min blogg. Man måste först klicka på förhandsgranska och sedan skicka för att just din kommentar ska synnas. Om du inte ens funderat på att kommentera något inlägg så ursäktar jag för att jag slösat på tiden som du annars skulle ha kunnat spenderat på att titta på andras foton på facebook.) ;D

fredag 22 januari 2010

"Vääälkumi"

Ikväll var det fredagsmys med Marina och Tilda + chaffis för mamma som gällde. Hann också en sväng via mysiga Mimosa. En riktig skön fredag är resultatet. Imorgon hoppas jag på att få läsa en lägenhetsannons i Vasabladet där någon vill hyra ut en billig 3a med bra läge. Håll tummarna folkens! :D













Tack Jenny för sovplats och bra sällskap! Tack för att du alltid tänker lite längre än vad jag gör. I'm proud to be a mini-Jenny :)

onsdag 20 januari 2010

Oh what a night

Idag är det onsdag. Idag är det Lill-lördag. Idag är det fest. Idag är det.



Back to school at fontana!





See you there! :)

tisdag 19 januari 2010

Det är bara minnen för livet.

Satt och rotade i några fina pappershögar på rummet när en kompisbild med dessa bruttor flög fram. Det har blivit allt för länge sedan vi träffades och det är väldigt länge sedan vi ordnade vår traditionella tjejkväll.



(Kalorin, Djenii, Mallan,Djessicat,Lååret)

Everybody dance now.

Kan inte förstå att jag redan är hemma. Ensam hemma till och med. På schemat var det endast en föreläsning, men OJ vad tiden kan gå långsamt när man har tråkit. Satt och kollade i kalendern och kunde konstatera att min läsordning rent ut sagt suger om man ser i "ollistisdagar-fastlagstisdag-sitz"-väg. Annars är den helt okej. Har iaf Back to school imorgon. Ska bli riktigt skönt och roligt. Hoppas bara att man slipper in till fontana för att stå i kön är inte något jag är intresserad av. Nu ska jag skruva upp volymen och lyssna på bra musik.


Kom ihåg - ät gul snö, De kan va öl.... :)

måndag 18 januari 2010

snaaark..

Ibland förstår jag inte hur vissa lärare lyckas ha så otroligt tråkiga föreläsningar/lektioner. Brukar ofta tänka att NU ska jag verkligen koncentrera mig. Men sen hör jag bara " I dagens föreläsning skall vi tala om huruvidablaablaablablaa..." Det är verkligen svårt att försöka koncentrera sig när läraren för det första inte hörs eftersom batteriet i mikrofonen tagit slut eller bara är så oteknisk och envis så han eller hon inte vågar be om hjälp och kör med taktiken att "jag brukar höras bara jag höjer rösten lite".
En lärare i gymnasiet tyckte av någon orsak att det var onödigt att skriva om sina anteckningar, vilket man så på de nästan antika gula pappren han alltid tog fram på historiatimmarna. Vem vet, kanske de var en gåva från de gamla grekernas tid. Nåväl, hans lektioner såg likadana ut varje gång; han kollade vem som var på plats, tog fram sina anteckningar och satt igång och skrev på tavlan. Han hade också en så monoton röst så man kunde inte undgå att låta den övre ögonfransraden säg hej till släktingarna på den nedre ögonfransraden (för alla mindre poetiska så menar jag alltså att jag typ somnade). Jag förstår inte heller hur en lärare kan tycka att en lektion är lyckad eller givande när man ställer en fråga till klassen och ingen svarar eftersom alla har blivit krassliga och tappat rösten då de inte pratat på en så lång tid, dvs senast före själva lektionen. Usch, det tycker jag är lite pinsamt faktiskt. När det är helt knäpptyst i klassrummet och eleverna inte säger någonting och läraren ställer en fråga som följs av.. TYSTNAD. För att vara överdriven så hittar jag på ett exempel:
(L)äraren: Här har jag en boll. Kan någon beskriva den?
(E)leverna: -------
(L): Ingen som vet? (herregud vilka tröga elever jag har..) Okej, kanske vi börjar med formen. Vilken form har bollen?
(E): .....(alltsåå.. borda man kanske säg nå?..hmm..nä)
(L): (nee-e..ja tänker byta yrke.. och dessa elever är vår framtid..) Alltså, om vi säger som så.. Vilken FÄRG har den här RÖDA bollen? Kom igen nu det här måst ni klara av?
( En elev som fått dåligt samvete eftersom ingen orkat svara fast svaret var självklart redan från första frågan): Alltsååå... typ röd?

osv.. Ja, ni förstår säkert vad jag menar och jag tror nästan alla har varit med om en liknande situation. Snälla lärare, låt det inte gå så långt. Aktivera oss med någonting skoj eller någonting iaf. :D

söndag 17 januari 2010

Grejen med krog.

Det har nu hänt. Det blev inte bara en vit skolvecka utan en hel vecka. Mamma kunde inte tro det när jag sa att jag skulle vara hemma på lördagen eftersom jag hade varit hemma på fredagen också. Jag vet att jag ofta är ute och jag får ofta höra " ska du ut igen?!?!!!?". Det verkar som att många tror att om man far ut så måste man vara full så att man spyr och att man ska vara helt bedrövlig. Jag far dock inte ut bara för att få dricka alkohol och jag har heller inte som mål att bli full som en fjortis. Jag är i ett skede då jag tycker att Vasa är väldigt tråkigt och ingenting händer ju här. Det finns inte så mycket annat att göra på helgen i denna stad. När jag far ut far jag ut för att jag vill vara social, träffa människor, dansa och slappna av med mina polare. Visst, det är inte gratis att vara ut och på och det är det största minustecknet. Jag är en person som har så att säga "myror i brallan" och vill göra någonting på helgerna. Jag har ett behov att hitta på någonting. Många kanske tror att vi inte gör annat än festar i vårt gäng, men vi träffas ofta på vardagarna och dricker kaffe,chillar. På fredagrna brukar vi också samla ihop oss och göra någonting. Så blir det lördag och då kanske man inte har lust att ta en kaffekopp som man gör nästan varje dag. Man är så att säga "stugobräänd". Nåja, alla gör vi som vi själv vill och ofta har vi åsikter om andra. Men det finns ofta en orsak till allt.




So lång kalsong. :P

torsdag 14 januari 2010

work it

Gym, gym, gym.. Oh denna träningshysteri. Självklart tycker jag att det är bra att man vill hålla sig i form osv., men jag tycker bara att det är många som verkar träna bara för att kunna säga att de går på gym eller bara för att få uppdatera sin status med " ska till gymmet". Gör du det för dig själv - fortsätt! Men att gå på gym bara för att vara "inne" kan jag inte säga att jag gillar. Åk till gymmet och gör det som är meningen - träna, svettas och njut. :) Hälsningar från en person vars muskelträning t.ex. består av att gå i ÅA:s trappor :D


onsdag 13 januari 2010

Knut,ljus & klockor

Varför ska man ha varit så tråkig och bestämt att julen ska ut? Alla ljusstakar och fina myspysljus ska bort, bort, bort. Det måste vara någon som bodde i ett land där solen alltid lyser som kommit på att allt ska bort och glömt bort att det är ofta är mörkt uppe i norr.

Men jag tänker iaf inte ta bort julljusen ännu. Har alltid framme dem in i det sista och tar bort dem passligt till att sommarvärmen typ smälter bort ljusstaken. Okej, jag måste erkänna att det beror mycket på lathet, men när man väl kommer in i marsmånad så känns det som att rummet inte är komplett utan ljusen. Men visst så har jag flera lathets tendenser om jag kollar runt i mitt rum. Min blomma brukade vara grön och ha många blad men nu har den endast ett fåtal kvar. I taket i hörnet så har jag ca 13 små stjärnor som ska lysa blått i mörkret. Jag hade en idé om att fylla en stor yta av taket med dessa stjärnor men jag kom dock på att det skull bli ljust..och fult så jag började plocka ner dem. Sen ropade mamma att de var mat och jag sprang ner och där lämnade jag 13 stjärnor som jag skulla plocka ner efter maten. Nu ett antal år senare så finns det ännu 13 stjärnor kvar i taket. Fult är det men det har blivit en del av rummet.

När det gäller klockor är jag usel. Som ni alla vet så finns det något som heter sommartid och vintertid och detta innebär att klockor ska ställas en timme fram eller tillbaka. Jag tycker tydligen av någon konstig anledning att det är onödigt att slita på knappen för att ställa in klockan till rätt tid så ja brukar ha den 1 timme fel. Jag vet ju själv att den är 1 timme fel - inga problem liksom. Men det kommer ofta någon vänlig själ in och konstaterar att klockan är fel och tycker jag är konstig och går därför och ställer in klockan till det rätta, så då har jag sist och slutligen en normal klocktid.

Well, efter att ha konstaterat att jag är ett psycho så avrundar jag här och hoppas att ni fortfarande kan umgås med mej ;)

tisdag 12 januari 2010

Wake up or die?

Skolan har börjat igen och det med besked. Alla uppgifter hoppade på en direkt man steg genom ÅA:s dörrar. Ska denna vecka göra en labbrapport och en gymnastikuppgift och dessutom skriva en tent på fredag. Underbart är ordet. Jag har inte riktigt förstått att jullovet är slut tror jag. Att inte få sova 10 timmar varje natt har konsekvenser. Idag har jag skrattat åt allt och kommit med dåliga skämt (jaa, tydligen kunde jag sjunka lägre). Anna sa t.o.m. att jag lät som att jag var full när jag pratade. Det värsta är att jag tror det här "tillståndet" kommer hålla i sig ett tag. Så om du ser någon som sitter och skrattar för sig själv, vinglar till lite eller pratar oförståeligt - då är det säkert jag som är i farten! Jag är så trött så jag tror att jag imorgon kommer måsta knyta rep i fötterna så att jag med hjälp av armkraft kunna röra mig framåt. Tändstickor skulle också vara till stor hjälp, jag menar, ögonlocken måste ju hållas uppe? Vilken fin syn det kommer bli.

lördag 9 januari 2010

Ironin flödar

Hej hallå! Klockan är just nu 01:33 och jag är ännu vaken (Bolibompa slutade för flera timmar sen liksom?). Kollade på säsongsstarten av Låtom oss dansa eller som vanligt folk kallar det Let's dance. Tycker det är väldigt intressant med mina tankar efter ett sådant program. Efter att ha sett bara ett program så tänker jag att det inte kan vara SÅ svårt och att jag skulle vilja testa vara med och aaaallt skulle gå SÅ bra. Jag skulle bli en stjärna. Sen efter 1 minut kommer verkligheten ifatt mig och jag får därmed realistiska tankar om hur det skulle se ut om jag nu på något väldigt konstigt sätt skulle delta i ett sådant program. Min kondition just nu är lika bra som en överkörd snigels framfart. Klänningarna som är så vackra på alla dansare skulle göra så att jag antingen skulle se ut som en rullande discoboll eller en flodhäst i ett sugrör. Okej, viss taktkänsla kanske jag skulle ha men en sammanfattning av allt detta är iaf att man ofta tror man skulle prestera mycket bättre än vad man är kapabel till. Så jag måste alltså tacka nej till alla förfrågningar från idol, let's dance, talang och andra program. Iaf skjuta fram det något år ;)

Nej nu är det dags att lägga dansskorna på hyllan och kanske besöka sängen någon minut. Har hört att det finns något som kallas sömn men har inte stött på detta fenomen ännu ikväll. Tror t.o.m. att jag kanske ska sy lite grann på min lila halare. Den skulle passa på en giraffs hals eftersom den har så långa ben.

Låtom oss sova!

God Natt! <3

torsdag 7 januari 2010

Idag började jag dagen med en punsch. Låter som att jag satt vid frukostbordet och tog en liten snaps så där passligt till morgonkaffet, men jag hade faktiskt en bra orsak. Pedavoces var med och invigde "nya" Tritonia idag och som tradition har vi att hela kören samlas efter konserten/uppträdandet i en ring och så sjunger vi olika låtar tills alla fått punsch. Det är dock helt frivilligt att ta punschen men jag kände att halsen skulle må bra av det.. och smaklökarna ;)
Jenny och jag har beställt lite grejer som skulle hämtas från posten och vi tänkte att vi lika bra kan göra det nu när vi båda va i stan. Oj vad många konstiga blickar vi fick. Det var inte så konstigt egentligen eftersom vi gick med våra körklänningar på. Mamma tyckte vi "såg ut som 2 somaliska kvinnor, speciellt med Hannas röda halsduk som hon hadd runt halsen". Vad kan man säga.. gränsen är hårfin.. :)
Ikväll ska Hanna & gänget vara lite mer sofistikerade och fara ut och äta god middag. Ska bli riktigt skönt! Måste ju passa på att njuta av jullovet för snart börjar skolf*n xD



AuRevoir [^~ÅÅÅrrVaaaR^¨]

onsdag 6 januari 2010

Ibland förstår jag faktiskt inte. Jag försöker verkligen men det räcker inte. Okej, jag kan erkänna att jag inte alltid tar de rätta besluten, men att något så oskyldigt och spontant ska ha såna konsekvenser? Jag har alltid varit lite naiv med vissa beslut och och jag har även svårt att säga nej. Så jag är fortfarande samma gamla Hanna. En gång annorlunda och nu har jag tydligen ändrats. En dag som denna känner jag mig dålig och som en svikare. Men varför egentligen?



Socker - Kent



..Spelar det längre någon roll
Jag orkar inte slåss
Det är bortom min kontroll..







Förlåt om jag gjorde dig besviken. Det var inte någonting jag planerat. Det var bara en rolig grej för mig.

tisdag 5 januari 2010

Vinka fram..

God DAMN.. Härmed förklarar jag mig frisk! :P

Har fått en favorit låt nu medan jag varit sjuk. Kan inte undgå att bli glad och pigg av den! Enjoy!



Irritationsmoment - Fronda

söndag 3 januari 2010

Det var en gång..

.. när jag knappt var sjuk. Jag hade nästan alltid bara några dagars frånvaro från skolan och jag höll mig allmänt frisk. Men nu 2009 (och början av 2010) har jag varit sjuk nästan hela tiden. Feber, körtelfeber, angina & snuva är ett litet urval av vad jag haft. Men istället för att se det negativa i situationen så ska jag se det positiva att jag t.ex. lärt mig bekväma och obekväma sovställningar i soffan, jag har fått följa med det väldigt realistiska Days of our lives och jag har även lärt mig hur en pensionärs vardag kan se ut. Men missförstå mig inte, jag har så leidon på att vara sjuk hela tiden och det känns alltid som att jag lyckas pricka in det just de dagarna då jag verkligen skulle vilja vara frisk. Meeeeeeen What to do?! :)
Snart börjar skolan igen och tydligen är det många som längtar tillbaka väldigt mycket. Själv kan jag erkänna att jag inte vill tillbaka. Vad sjutton, det är ju jullov? Att veta när du vaknar att du inte måst göra någonting och att få vaka på natten är ju enormt skönt. Okej, visst ska de bli kul att träffa klasskompisarna, men jag njutar verkilgen av all den fritid som jag har nu.

Nu tror jag det är dags för mig att sova bort denna underbara feber. God Natt alla glada.

lördag 2 januari 2010

Saturday vilken grej.

Att det är lördag idag känns väldigt konstigt. Antagligen eftersom nyåret var på en torsdag/fredag. Började iaf 2.1.2010 med att ha stegring. Är inte förvånad eftersom jag varit sjuk flera gånger under en kort tid. Måste också erkänna att nyåret var lite av en orsak till min feber. Tycker iaf att det alltid är någon som får feber efter nyåret och därför tyckte jag det passade sig att ändra på uttrycket " Efter regn kommer solsken" till " Efter nyår kommer feber". Sitter iaf hemma och kopplar av och försöker medicinera och vila mig frisk. Kommer antagligen få en period ikväll då jag känner att jag vill ut ur huset och vara social och kollar på telefonen hela tiden för att se om någon hört av sig. Konstigt egentligen eftersom jag umgås med dem rätt ofta. Skulle ju kunna tro att man ibland vill ha omväxling men inte i detta fall. Har alltid ett sug efter yrbollarna. :)
Ikväll blir det att umgås med den personen som jag förstår bäst av alla människor jag känner, den person som känner mig bäst av alla människor jag känner - Jenny. Vi (eller bill & bull som vi även kallas) ska se på Änglar och demoner och mysa med familjen. Ska bli riktigt skönt att få umgås med Jenny trots att hon en gång i tiden övertalade mig om att hon nog skulle glömma vad jag sagt jag köpt för födelsedagspresenter till henne fast det var 2 dagar kvar till födelsedagen. My partner in crime, älskar dig <3





I'll be there - Jackson 5

fredag 1 januari 2010

0 1 0 1 2 0 1 0

Eftersom jag är helt mosig i huvudet så blir det ett kort inlägg. Nyåret var super och jag kan bara konstatera att jag verkligen tycker om mina yrbollar till kompisar. Ni är guldvärd. Och som vi ofta avrundar våra diskussioner med - vi är bäst ;)



Gott nytt år allihopa! <3