fredag 13 februari 2015

Det är något fint

Imorgon är det dags för en av årets kommersiella dagar - Alla hjärtans dag, även kallad vändagen. Det är intressant hur olika människor upplever denna dag. Stress, ensamhet, glädje, tacksamhet.. Man kan nästan säga att lika många personer som  ser dagen som en positiv och varm dag, ser dagen som kommersiellt strunt med en touch av nedstämdhet. Känslobarometerns alla nivåer är representerade.

Den röda färgboomen. Alla föremål som plötsligt är hjärtformade i affärerna. Alla (o)lyckliga par. Choklad. Blommor. Listan är lång..

För mig handlar alla hjärtans dag inte om materiellt överflöd. Visst blir chokladälskande Hanna glad för en chokladask eller en gosig hjärtdyna, men det är inte för den materiella gåvan i sig. Det som värmer och glädjer mig är tanken på att den som ger presenten har tänkt på mig och vill ge mig en gåva för att uppmärksamma vänskapen. Det är något fint med det.

Och det är något fint med att bara veta att man har fina människor runt sig.  Det är något fint med att ha vänner. Det är något fint med att ha en familj. Det är något fint med att ha människor runt sig som man älskar. Det är något fint med att ha en dag när man påminns om att uppskatta betydelsefulla människor i sin närhet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar